Fusies en overnames

Bij een fusie of overname gaan meestal twee (of meer) bedrijven samen. Dit is een complex samenspel van juridische, fiscale en financiële elementen. Door slim te spelen voorkom je problemen en vermijd je onnodige kosten. Het is verstandig om daarbij een notaris te betrekken, want op dit gebied zijn er drie belangrijke hoofdzaken die je goed moet regelen. 

Garanties
Samen met de koper en verkoper, aanvullend met accountants, advocaten en fiscalisten, kijken we of alle informatie klopt (due diligence)die is vastgelegd in de garanties. Is alles zoals beloofd en afgesproken? Naar aanleiding hiervan worden afspraken over de koopsom gemaakt. De kleinste kans op problemen heb je als de afspraken compleet en betrouwbaar zijn. 

Betalingsvoorwaarden
Heldere afspraken over de betaling zijn minstens zo belangrijk. Denk aan rentes, pandrechten, de rol van de koopsom bij eventuele garantiegeschillen en vastleggen van betaaltermijnen. 

Overdracht van aandelen
Bij een overname of fusie van een BV komt er ook een overdracht van aandelen bij kijken. De wet schrijft voor dat deze overdracht in een notariële akte beschreven moet worden. Hier geldt ook weer dat goede afspraken het verschil kan maken, zowel juridisch als fiscaal. 

Laat je adviseren

Zoals we in de intro al zeiden: een fusie of overname is een complex samenspel van juridische, fiscale en financiële elementen. Laat je daarom adviseren door een notaris. Neem contact met ons op om een afspraak te maken. 

Neem contact op


Heb je nog vragen? 

Wij staan graag voor je klaar! Je kan via verschillende manieren contact met ons opnemen. Zoek vooral de manier uit waar jij je prettig bij voelt. Wij zijn op werkdagen van 08.30 - 17.00 uur bereikbaar en proberen natuurlijk altijd zo snel mogelijk te helpen. 

 

Heb je een korte vraag? Stuur ons een bericht via WhatsApp. Wij proberen zo snel mogelijk te beantwoorden.


Heb je een complexe vraag? Stuur ons een mail met alle gegevens, zodat we je snel en gemakkelijk kunnen helpen.


Wil je ons persoonlijk spreken of snel geholpen worden? Dan kun je ons altijd bellen. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 08.30 - 17.00 uur.

 
Button