Estate Planning

Dit begrip is ooit overgewaaid uit de Verenigde Staten. We gebruiken het begrip voor advies dat zich richt op de juridische- en fiscale begeleiding van vermogen, voor nu en in de toekomst. Het is geschikt voor iedereen die iets na te laten heeft en door estate planning ben je ervan verzekerd dat de zaken goed geregeld zijn als je komt te overlijden. Goed regelen geeft namelijk rust. 

Estate planner

Hoi, ik ben Mirjam! Als notaris heb ik nog extra opleidingen gevolgd om ook op te treden als estate planner. Ik ben aangesloten bij de specialistenverenigingen van estate planners in het notariaat (EPN). 

Een goed geplande toekomst
Het uitgangspunt is jouw persoonlijke situatie. Wat is je leeftijd, heb je partner en wat is er over het verdelen van je vermogen afgesproken in het samenlevingscontract of in de huwelijkse voorwaarden? We zullen je het hemd van je lijf vragen, omdat we voor een goed advies veel van je moeten weten. Estate planning gaat over vermogen, maar vooral over jou: een goed geplande toekomst waar jij je zeker en prettig bij voelt! 

Welke punten zijn van belang? 
Om het vermogen zo goed mogelijk in stand te houden, over te dragen en zoveel mogelijk belasting te besparen, is het belangrijk dat de volgende punten goed geregeld zijn en op elkaar zijn afgestemd. 

  • Huwelijkse voorwaarden
  • Samenlevingscontract
  • Testament
  • Schenkingsplan
  • Polissen
  • Levenstestament

Wil jij het ook goed geregeld hebben? 

Dat snappen wij! Neem daarom contact met ons om meteen een afspraak te plannen of we beantwoorden eerst nog  jouw vragen over estate planning.