Bedrijfsbeëindiging

Moet je helaas besluiten om je bedrijf te beëindigen? Dit kan om verschillende redenen, maar het blijft altijd een emotionele en zakelijke stap. Wij vinden het belangrijk om dit samen met jou aan te vliegen en te begeleiden. Waarom je ook stopt, om een bedrijf te beëindigen moet je een aantal stappen nemen op juridisch, financieel en fiscaal gebied. 

Bedrijfsoverdracht
Bij een overdracht zet iemand anders het bedrijf voort, dit kan iemand in de familie zijn of daarbuiten. Dit is een complex proces dat maatwerk vergt, denk aan controles uitvoeren naar de zekerheid van de betaling en naar de fiscale gevolgen van de verkoop voor jezelf. Maar ook keuzes maken op het gebied van belastingen, rechtsvormen, financiering en erfeniskwesties. Wij adviseren: begin op tijd met regelen. Hoe eerder je begint, hoe groter de kans op succesvolle overdracht. Wij adviseren ook: schakel hulp en advies in van een notaris. 

Liquidatie en ontbinding
Als verkoop geen optie is, kan het zijn dat je de onderneming moet stoppen. Dit wordt ook wel liquidatie genoemd, dit houdt in dat je de inboedel en (indien van toepassing) de grond en de gebouwen verkoopt. Er volgt een formele procedure, denkt aan het deponeren van het ontbindingsbesluit, het plan van uitdeling en de rekening en verantwoording. 

Laat je adviseren

Elke manier van bedrijfsbeëindiging heeft specifieke consequenties voor de belastingheffing, wij informeren en adviseren je er graag over. In beide manieren is het maatwerk en is er zorgvuldigheid en expertise nodig. Neem contact met ons op voor informatie of maak meteen een afspraak.

Neem contact op

Heb je nog vragen? 

Wij staan graag voor je klaar! Je kan via verschillende manieren contact met ons opnemen. Zoek vooral de manier uit waar jij je prettig bij voelt. Wij zijn op werkdagen van 08.30 - 17.00 uur bereikbaar en proberen natuurlijk altijd zo snel mogelijk te helpen. 

 

Heb je een korte vraag? Stuur ons een bericht via WhatsApp. Wij proberen zo snel mogelijk te beantwoorden.


Heb je een complexe vraag? Stuur ons een mail met alle gegevens, zodat we je snel en gemakkelijk kunnen helpen.


Wil je ons persoonlijk spreken of snel geholpen worden? Dan kun je ons altijd bellen. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 08.30 - 17.00 uur.

 
Button