Testament

Je wilt er niet aan denken, maar we weten het allemaal: we gaan een keertje dood. Als het dan zover is, wil je wel dat het goed is geregeld voor je nabestaanden. Maak dan een testament, want dat geeft rust en een basis voor de toekomst van je nabestaanden.

Wat is een testament?
Je legt vast wat jij belangrijk vindt. Je wijst zelf je erfgenamen aan en wie, wat, wanneer van je krijgt. Je erfgenamen krijgen namelijk jouw erfenis, dat bestaat uit al je bezittingen én schulden op het moment van overlijden. Je kunt ook één of meerdere vertrouwenspersonen een belangrijke taak geven na je overlijden, bijvoorbeeld het afwikkelen van je erfenis of het zorgen voor minderjarige kinderen. In je testament kun je ook clausules opnemen die belasting kunnen besparen. 

Het is verstandig om eens in de vijf jaar je testament opnieuw te bekijken en zo nodig aan te passen aan jouw situatie.

Het testament is geheim, alleen jij en de notaris weten wat er in je testament staat. Je testament wordt veilig in de kluis en in een landelijk register bewaard. Als je overlijdt hebben je erfgenamen een verklaring nodig van een notaris om te bewijzen dat ze erfgenaam zijn. De notaris die de verklaring afgeeft zal eerst in het register checken of er een testament is. Het testament wordt opgevraagd en de erfgenamen ontvangen een kopie van de akte. 

Wil je meer weten over het opstellen van een testament? Vraag een offerte aan en wij informeren je graag over de werkwijze, de kosten en overige informatie.


Relevante artikelen

Laat je testament checken op 18 juni 2021


Is jouw testament nog up-to-date? Wij doen op vrijdag 18 juni mee aan de Testamentcheckdag.

Past jouw testament nog wel bij jou?


Passen de keuzes die je toen hebt gemaakt, nog bij jouw huidige wensen en situatie?

Leef jij voort op social media als je overlijdt?


Wat wil jij dat er gebeurt met jouw social media kanalen als je overlijdt? Regel het vooraf.


Nog vragen?

Wij staan graag voor je klaar! Je kan via verschillende manieren contact met ons opnemen. Zoek vooral de manier uit waar jij je prettig bij voelt. Wij zijn op werkdagen van 08.30 - 17.00 uur bereikbaar en proberen natuurlijk altijd zo snel mogelijk te helpen. 

 

Heb je een korte vraag? Stuur ons een bericht via WhatsApp. Wij proberen zo snel mogelijk te beantwoorden.


Heb je een complexe vraag? Stuur ons een mail met alle gegevens, zodat we je snel en gemakkelijk kunnen helpen.


Wil je ons persoonlijk spreken of snel geholpen worden? Dan kun je ons altijd bellen. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 08.30 - 17.00 uur.

 
Button