Testament

Je wilt er niet aan denken, maar we weten het allemaal: we gaan een keertje dood. Als het dan zover is, wil je wel dat het goed is geregeld voor je nabestaanden. Maak dan een testament, want dat geeft rust en een basis voor de toekomst van je nabestaanden.

Wat is een testament?
Je legt vast wat jij belangrijk vindt. Je wijst zelf je erfgenamen aan en wie, wat, wanneer van je krijgt. Je erfgenamen krijgen namelijk jouw erfenis, dat bestaat uit al je bezittingen én schulden op het moment van overlijden. Je kunt ook één of meerdere vertrouwenspersonen een belangrijke taak geven na je overlijden, bijvoorbeeld het afwikkelen van je erfenis of het zorgen voor minderjarige kinderen. In je testament kun je ook clausules opnemen die belasting kunnen besparen. 

Het is verstandig om eens in de vijf jaar je testament opnieuw te bekijken en zo nodig aan te passen aan jouw situatie.

Het testament is geheim, alleen jij en de notaris weten wat er in je testament staat. Je testament wordt veilig in de kluis en in een landelijk register bewaard. Als je overlijdt hebben je erfgenamen een verklaring nodig van een notaris om te bewijzen dat ze erfgenaam zijn. De notaris die de verklaring afgeeft zal eerst in het register checken of er een testament is. Het testament wordt opgevraagd en de erfgenamen ontvangen een kopie van de akte. 

Hulp nodig?

Een testament is heel persoonlijk en daarom zijn er veel mogelijkheden. Laat ons je helpen bij het opstellen van een testament, wij kunnen met je meedenken om de goede keuzes te maken. Soms heb je gewoon even een sparringpartner nodig. Wij adviseren je graag! Neem contact met ons op voor een afspraak.