Scheiden

Het gaat niet meer. Een emotionele en vaak een pittige keuze, maar toch blijkt die keuze het beste voor iedereen. Het valt niet meer te lijmen, jullie gaan scheiden. Die keuze is nog maar het begin, want dan komt er nog veel op jullie pad. Dat pad moeten jullie samen bewandelen. 

Scheiden betekent dat je veel opnieuw met elkaar moet bespreken, maar ook dat je nieuwe afspraken moet maken. Zoals: wie gaat er in ons huis wonen of moeten we het verkopen? Wat regelen we voor de kinderen en hoe zit het met ons pensioen? Wij vinden het belangrijk dat we dit proces samen aanvliegen. Wij zijn onpartijdig en zullen rekening houden met alle belangen die spelen bij een scheiding: de fiscale aspecten, maar ook de belangen van de kinderen. 

Verdeling van bezittingen en schulden
Een scheiding juridisch goed regelen, zorgt er voor dat je weer een nieuwe start kan maken. Eentje zonder losse eindjes uit het verleden. Het begint vaak bij de verdeling van bezittingen en schulden. Veel kun je onderling wel oplossen, maar bij de verdeling van bepaalde goederen is volgens de wet een akte van verdeling nodig, die wordt door de notaris opgesteld. Deze akte is nodig als je een woning samen hebt gekocht, als je in gemeenschap van goederen was getrouwd en wanneer er bij de huwelijksvoorwaarden de woning als gemeenschappelijk bezit is bestempeld. Samen, met hulp van ons, maken jullie afspraken over de verdeling van alle bezittingen en schulden.

Samenlevingscontract ontbinden
Zijn jullie niet getrouwd, maar hebben jullie wel samengewoond met een samenlevingscontract? Dan moet je het contract bij ons laten ontbinden. Dit geldt ook voor geregistreerde partners, tenzij je gezag hebt over minderjarige kinderen. Er moet dan net als bij getrouwde partners, de rechter er aan te pas komen. 

Scheiding van A tot Z laten regelen. 

Als gediplomeerd notaris-mediator kan ik de scheiding van A tot Z voor jullie regelen. Van het eerste gesprek tot de verdeling van woning/onderneming, ik verzorg de gehele scheidingsprocedure. Dat wordt vaak als prettig ervaren. Wil jij ook de hele scheiding met maar één persoon regelen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.