Samengesteld gezin

Sta je aan het begin om een samengesteld gezin te worden? Een samengesteld gezin brengt enige obstakels, valkuilen en aandachtspunten met zich mee. Binnen een samengesteld gezin ontstaan nieuwe relaties, zowel tussen de nieuwe partners onderling en tussen elkaars kinderen. Maar ook heb je te maken met elkaars exen. Wij helpen je graag om voor elke partij de juiste keuzes te maken.

Een nieuw samengesteld gezin
Het is best even wennen, om als een nieuw samengesteld gezin te leven. Voor iedereen. Het is daarom belangrijk om structuur in de nieuwe relaties en verhoudingen aan te brengen. Hoe zit het met de pensioenen? Wie gaat wat betalen voor de kinderen en wat gebeurt er als er een ex, of jij overlijdt? 

Samenlevingscontract voor een samengesteld gezin
In een samenlevingscontract kun je alle afspraken vastleggen over de gezamenlijke huishouding. Of dit nu voor een kersvers stel is, of voor een samengesteld gezin zoals jullie. Een samenlevingscontract is een goede basis. De inhoud van het samenlevingscontract kun je zelf bepalen, maar denk aan onderwerpen zoals: hypotheek, huishoudkosten, verdeling gezamenlijke spullen, pensioenen en wat er moet gebeuren als één van jullie overlijdt.

Testament voor een samengesteld gezin
In een testament leg je al jouw wensen vast voor je nabestaanden. Heb je geen testament dan wordt het geregeld volgens de wettelijke regeling. In een samengesteld gezin wordt dit dan misschien niet zo geregeld zoals je het had gewild. Stel je wilt dat jouw nalatenschap alleen naar jouw kinderen gaat en niet naar je nieuwe partner en zijn kinderen, dit leg je dan vast in je testament. 

Hulp bij jouw nieuwe samengesteld gezin?
Wij begrijpen als geen ander dat een samengesteld gezin een hersenkraker is als het aankomt op structuur in samenlevingscontracten en testamenten. Iedereen wil het natuurlijk goed geregeld hebben! Hoe je iets moet regelen hangt weer van verschillende onderwerpen af: eigen kinderen, gemeenschappelijke kinderen en of je een ex-partner hebt of je partner bent verloren door overlijden. Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuzes. In een kennismakingsgesprek kunnen we alle onderwerpen met elkaar doornemen. 

Wil je meer weten over het de noodzakelijke documenten bij een nieuw samengesteld gezin en de bijbehorende kosten? Vraag een offerte aan en wij informeren je graag over de werkwijze, de kosten en overige informatie.

"Het samenlevingscontract is op ons leven geschreven!"


Simon Bijker uit Lelystad vertelt: “Wij zijn een samengesteld gezin met vijf kinderen. Er komt wel wat meer bij kijken dan de standaard samenlevingscontract en testamenten. Mirjam heeft ons heel goed begeleid en advies gegeven in waar we allemaal aan moeten gaan denken, waar je normaal eigenlijk niet aan denkt. Wij zitten bijvoorbeeld ook met ex-partners, het is belangrijk om hierover ook keuzes te maken. Wat wij vooral hebben ervaren is dat je met open ogen keuzes en stappen gaat maken en niet met een roze bril op." 


Meer lezen? 

Heb je nog behoefte aan meer informatie over een samengesteld gezin? Lees dan deze brochure Patchwork Family, die te downloaden is in onze webshop. Deze brochure is opgesteld door EPN, Vereniging van Estate Planners in het Notariaat.

Brochure samengesteld gezin

Nog vragen?

Wij staan graag voor je klaar! Je kan via verschillende manieren contact met ons opnemen. Zoek vooral de manier uit waar jij je prettig bij voelt. Wij zijn op werkdagen van 08.30 - 17.00 uur bereikbaar en proberen natuurlijk altijd zo snel mogelijk te helpen. 

 

Heb je een korte vraag? Stuur ons een bericht via WhatsApp. Wij proberen zo snel mogelijk te beantwoorden.


Heb je een complexe vraag? Stuur ons een mail met alle gegevens, zodat we je snel en gemakkelijk kunnen helpen.


Wil je ons persoonlijk spreken of snel geholpen worden? Dan kun je ons altijd bellen. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 08.30 - 17.00 uur.


 
Button